Sydspetsrundan avgörs på söndag - cykelloppet har någonting för alla

Sydspetsrundan återvänder för första gången sedan 2019. Cykelloppet med bas i Västerby har olika rutter och även en duathlontävling.

På söndag ordnas cykelloppet Sydspetsrundan med start och mål i Västerby i Ekenäs.
Jesper Sundströmjesper.sundstrom@vastranyland.fi
16.08.2022 18:26
Det klassiska cykelloppet Sydspetsrundan ordnas för 31:a gången på söndag. Loppet har inte arrangerats sedan 2019, men nu är det dags igen. I vanlig ordning sker både starten och målgången i Västerby i Ekenäs. Erkki Lackström, från arrangörsföreningen LUP-82, säger att förhoppningen är att deltagarantalet ska hålla en liknande nivå som tidigare.
— Förväntningen är att få samma mängd som tidigare, men det är svårt att säga. När man har sett andra motionslopp har man märkt att många har tappat deltagare.
Oberoende av det är det möjligt att anmäla sig på plats i Västerby med start klockan 7.30 på söndag morgon. Tävlingen börjar klockan 10 och då beger sig deltagarna i det 120 kilometer långa cykelloppet i väg. Efter det går starten i familjeloppet som är 36 kilometer och sedan är det dags för duathlontävlingen.
I den ska deltagarna springa 5 kilometer, cykla 35 och efter det springa ytterligare 5 kilometer. Erkki Lackström berättar att det också kommer att ordnas en kortare duathlontävling för barn i åldern 4—12 år.
LUP-82 ordnar loppet tillsammans med EIK.

ANDRA LÄSER