Boudoir är inte bara naken hud – Nea Martikainen i Sjundeå vill att alla ska få känna sig vackra på bild

"Wow, är det där verkligen jag?" Sjundeåfotografen Nea Martikainen vill ge sina kunder upplevelsen att se sig själva som vackra och sensuella. Därför har hon utökat sin fotopalett med boudoirfotografering.

Nea Martikainen vill föreviga oförglömliga stunder åt hennes kunder.
05.02.2022 09:55
– Jag önskar att alla skulle se sina egna goda sidor, och inte alltid bara fokusera på felen. Att någon kunde se på en bild av sig och säga "oj så vackra ögon jag har" eller "vad vacker jag är", säger Nea Martikainen när vi träffas i Nea Anniina Photographys tillfälliga studio i centrala Sjundeå.
Här har hon drivit sin fotgrafverksamhet i ett år, sedan hon började jobba som fotograf på heltid. Mest har hon fotograferat familjer och barn men nyligen har hon öppnat en ny tjänst: boudoirfotografering.
– För mig handlar boudoirfotografering om att betona sin egen skönhet och kvinnlighet – eller varför inte manlighet. Jag har själv upplevt det som mycket stärkande då jag och min kompis tagit boudoirfotografier på varandra. Det höjer självförtroendet när man ser vackra bilder av sig själv. Jag vill ge kunderna en wow-effekt.