Rotaryklubbens matlådor delades igen ut till äldre i Hangö inför julen - ”Faller på alla att bidra med det man kan, litet eller stort”

Förra veckans torsdag var det flera äldre i Hangö som fick en glad – och mättande – överraskning hemlevererad. Det är Hangö Rotaryklubb som för fjärde året i rad delar ut matlådor inför julen, ett projekt som förverkligas i samarbete med öppna vården inom Hangö stad.

Här hjälps K-Supermarkets köpman Mikael Rajamäki och Kimmo Mäkipeska, ordförande för Rotary i Hangö, åt att lasta av matlådorna och samla dem i Astreas aula.
20.12.2022 10:32 UPPDATERAD 20.12.2022 19:07
– Det här precis vad Rotary finns till för, välgörenhet med stort V. Det här är de roligaste tillfällena; stunder då vi konkret får se hur de medel vi skaffat kommer till nytta, säger Kimmo Mäkipeska, sittande president för Hangö Rotaryklubb.
Klubbmästare Peter Lindholm nickar instämmande. Det var han som från början tog initiativet till julgåvor i form av mat för behövande äldre.
– Det här är varför jag gick med i Rotary, att kunna göra något för närsamhället. Jag tycker att det faller på alla att bidra med det man kan, litet eller stort. Det här är fjärde året vi delar ut julgåvorna, vilket betyder att det totalt körts ut flera hundra matlådor, säger han.

ANDRA LÄSER