Hangö och Ingå bland finalisterna när de bästa företagarföreningarna utses

Finlands företagare utser årligen hela landets bästa företagarföreningar. Föreningarna i Ingå och Hangö har chansen att knipa titeln årets lokalförening i sina kategorier.

Det är tredje året i rad som båda företagarföreningarna är bland de fem bästa i företagarföreningarna i sina kategorier. Hangö företagare är bland finalisterna i kategorin för föreningar med över 200 medlemmar och Ingå företagare i kategorin för föreningar med mellan 100 och 200 medlemmar.

Båda lokalföreningarna har också varit finalister i specialkategorier. År 2018 och 2019 var Hangö företagarförening finalist i kategorin årets aktör, och år 2019 Ingå företagare var finalist i kategorin årets påverkare.

– Fastän fjolåret var exceptionellt är det verkligen fint att två aktiva föreningar på vårt område igen är kandidater. Vi håller alla tummarna för att föreningarna denna gå ska få huvudvinsten, säger Anne-Marie Suomu från Nylands Företagare.

Vinnarna i den riksomfattande tävlingen årets bästa lokalförening 2020 offentliggörs i en virtuell direktsändning den 29 januari. Den 22 januari offentliggör Nylands Företagare de bästa lokalföreningarna i Nyland.

ANDRA LÄSER