Glada miner i Ingå

Ingås nya grafiska utseende visar att invånarna i kommunen tycker om att bo i Ingå.

Ny slogan. Ingå kommun har lanserat en ny slogan – Glad i Ingå.
02.07.2020 09:00
Ingå är en kommun med långa anor. Men det är också en kommun med en stark strävan efter utveckling och innovation.
Ingå vill veta hur en sådan kommun ser ut och hur de ska nå ut med det budskapet. Ingå kommun ställde den frågan till ett tiotal kommunikations- och reklambyråer i början av året.
Tillsammans med Åbobyrån Å Communications som hade bra idéer och goda referenser från kommunfältet.
Under våren definierades behov, förväntningar och budskap tillsammans. Den nya visuella identiteten skulle stöda kommunens kärnbudskap – glädjen att bo i Ingå.
Sloganen Glad i Ingå – Iloinen Inkoo visade sig vara ett återkommande tema när Ingåborna beskrev sin hemort.
Som ett resultat av utvecklingsarbetet utformades en ny logo för Ingå kommun. Den typografiska logon kommer i två former, med och utan slogan.
Genom texten Ingå-Inkoo löper ett grafiskt element som kan liknas vid en våg eller en vattenlinje. Denna kan symbolisera ån som flyter genom Ingå, havet som omger kommunen och mera allmänt rörelse. De huvudsakliga färgerna är gul och blå i fylliga toner med magentaröd som komplementfärg.
– Jag tycker att det nya visuella uttrycket är sympatiskt, fräscht och modernt med lite känsla av retro och nostalgi. Lite som den där stiliga kaffeburken på stugan som man bara måste spara för att den är så snygg, säger kommunens informatör Kristoffer Nöjd.
Ingås nya utseende introducerades officiellt under Ingådagens direktsändning på Youtube den 27 juni. Samtidigt lanserades kampanjsida för allmänheten. Den innehåller information om Ingå, men främst intervjuer och porträtt med glada och färgstarka Ingåbor. Kampanjsidan marknadsförs digitalt under sommaren och hösten. Den kommer även att synas i gatubilden.

ANDRA LÄSER