Omfattande banarbeten under midsommar – tåg ersätts med bussar

Denna midsommar utförs tre omfattande banarbeten som leder till att tågtrafiken ersätts med bussar.

En del tåg står stilla denna midsommar och bansträckorna ersätts i stället med bussar.
18.06.2020 17:30
Trafikledsverket meddelar om omfattande banarbeten under midsommarhelgen. De längsta avbrotten förekommer denna midsommar på banavsnitten Helsingfors-Åbo, Luumäki-Imatra och Tammerfors-Jyväskylä.
Arbetena är planerade så att de ska orsaka minsta möjliga besvär för resenärer. Eftersom det ofta är färre resenärer på veckosluten, och specifikt under midsommarhelgen, utförs banarbeten traditionellt särskilt mycket just då.
– Denna midsommar utförs arbete på tre bansträckor. Avbrotten är långa, men under dem utförs väldigt mycket arbete, säger Juha Kröger, expert på styrning och administration av järnvägstrafiken vid Trafikledsverket i ett pressmeddelande.
På banavsnittet Helsingfors-Åbo är sträckan mellan Köklax och Kyrkslätt stängd för trafik mellan lördag 20.6. klockan 02.10 och söndag 21.6. klockan 08.10.
På banavsnittet Luumäki-Imatra pågår ett 40 timmar långt trafikavbrott på sträckan mellan Villmanstrand och Imatra under midsommaren från fredag 19.6. klockan 19.00 till söndag 21.6. klockan 11.00. I samband med trafikavbrottet flyttas tågtrafiken där till en ny järnvägslinje i och med att den nya järnvägsbron över Saima kanal öppnas. Dessutom öppnas samtidigt den nya järnvägslinjens tre kilometer långa avsnitt mellan Joutseno och Imatra.
På banavsnittet Tammerfors-Jyväskylä pågår ett trafikavbrott på hela 60 timmar mellan fredag 19.6 klockan 01.00 och söndag 21.6 klockan 13.00.
Tågbolaget VR har tidigare meddelat att tågen för de berörda linjerna ersätts med bussar, antingen helt och hållet eller delvis. Mer information om bussarnas avgångar hittas på VR:s webbplats.

ANDRA LÄSER