Västispodden: Hipp hipp för oss och för Beijo!

Hipp hurra för Västis! Vi inleder veckans poddavsnitt med att berätta att Västis utsetts till Finlands bästa lokaltidning. Västispodden berättar också om en trotjänare på Ekenäs sparbank och om en dokusåpadeltagare från Ekenäs.

Vid Västispoddens mikrofon denna vecka; Johanna Lemström och Marina Holmberg.
11.11.2022 11:55 UPPDATERAD 11.11.2022 13:02
Västispodden inleder starkt – nämligen med ära och berömmelse, med ett förstapris:
– Västra Nyland utsågs i går kväll till Finlands bästa lokaltidning i klassen för tidningar som utkommer minst två dagar i veckan. Man bedömer helheten både webben och papperstidningen. Jag är oerhört stolt över Västisgänget som tillsammans gör den här högklassiga tidningen. Jag ser det som ett bevis på att vi är en viktig aktör i lokalsamhället, säger chefredaktör Marina Holmberg.
Hon tar i veckans poddavsnitt upp en annan aktör i Västnyland, Ekenäs sparbank och dess avgående vd Berndt-Johan ”Beijo” Lundström som går i pension.
Johanna Lemström tar för sin del upp två olika kajreparationer; först ut är Södra viken i Ekenäs och som följande Joddböle i Ingå.
– I motsats till Södra viken i Ekenäs är det inga fritidsbåtar som ska ligga för ankar i Joddböle. I Ingå hamn handlar det om att anpassa kajen så att det 290 meter långa LNG-fartyget Exemplar ska kunna ankras i hamnen, säger Johanna Lemström.
Hon har också träffat Nabaz Baki som var med i Big Brother i åtta veckor. Om du vill veta varför Nabaz avbröt tävlingen ska du lyssna på veckans avsnitt av Västispodden:

ANDRA LÄSER