ETK får inte bidrag för sin padelhall – nämnd säger nej till flera föreningar

Det blev ett nej för flera föreningar som anhållit om olika slag av bidrag av kultur- och fritidsnämnden i Raseborg.

Ekenäs Tennisklubb beviljas inte bidrag på 50 000 euro för sin nya padelhall i år. Den nya hallen är placerad utanför ingången till den gamla tennishallen.
22.11.2021 15:37 UPPDATERAD 22.11.2021 15:42
Ekenäs Tennisklubb får inte det bidrag på 50 000 euro som föreningen anhållit om för padelhallen som klubben bygger i Ekenäs. Fritidsnämnden i Raseborg behandlade bidragsansökan första gången i maj och föreslog då att stadsstyrelsen skulle bevilja bidraget. Stadsstyrelsen sade nej eftersom det inte finns anslag för det i årets budget.
Stadsstyrelsen remitterade ärendet till fritidsnämnden för behandling av eventuellt understöd för år 2022 och förra veckan behandlade den numera sammanslagna kultur- och fritidsnämnden ärendet. Nämnden konstaterade att det inte finns anslag i stadens budget och inte heller inom nämndens budgetansvar. Dessutom har en budgetändring gjorts på grund av lägre intäkter inom idrottsverksamheten – det omöjliggör beviljande av understöd till föreningen.
– För den här gången är det här ärendet slutbehandlat. Huruvida nämnden nästa år kan bevilja bidrag är öppet, säger nämndens ordförande Anna Oksanen.

ANDRA LÄSER