Det här blir viktigt för BK-46 i fredagens cupsemifinal mot HIFK

BK-46 är redo för veckoslutets final four-turnering i damernas handbollscup. Laget ställs mot HIFK i fredagens semifinal och tränaren är nöjd med förberedelserna.

Jannica Kullberg och BK-46 spelar cupsemifinal på fredag kväll. För en dryg vecka sedan tog laget en fin hemmaseger mot Sjundeå IF.
Jesper Sundströmjesper.sundstrom@vastranyland.fi
26.01.2023 10:39 UPPDATERAD 27.01.2023 12:00
Final four-turneringen i damernas handbollscup avgörs i Helsingfors den här helgen och Karislaget BK-46 är ett av lagen som har tagit sig till cupens avslutande skede. På fredag kväll väntar Helsingfors IFK i semifinalen i Britas och segraren ställs mot antingen Dicken eller Grankulla IFK i lördagens final.
– Jag är helt nöjd med förberedelserna. Vi har gått genom HIFK:s styrkor och svagheter, precis som senast när vi mötte dem. Då stod vi länge emot, men sedan hade vi en svacka. Vi kom ändå tillbaka och förlorade med två mål. Men då saknade de också sin bästa spelare, säger BK:s tränare Gustaf Ahlroos.
Han säger att BK åker till Helsingfors för att ha roligt och kämpa för att gå vidare. När det gäller läget i truppen konstaterar han att alla, förutom skadade Cassandra Nynäs, åtminstone kommer att vara på plats. Däremot saknas Elin Selenius som skrev på ett kontrakt för ungefär en vecka sedan.

ANDRA LÄSER