Hangöparet Ida och Theo Kallström tillreder de flesta maträtterna

Husmanskost, jullådor och läckra efterrätter. Bara fantasin kan sätta gränser för Theo och Ida Kallströms entusiasm inom matlagningen.

Ida och Theo tycker om matlagning. Då Ida satsar hellre på husmanskost och lådor vill Theo fokusera på brödbakandet och efterrätterna. "Det känns mera naturligt för mig att fokusera på dessa då det är viktigt att följa ett recept för att lyckas".
18.12.2022 06:19 UPPDATERAD 19.12.2022 13:25
Theo och Ida Kallström från Hangö har ett stort intresse för matlagning. Västra Nylands reporter besöker paret som numera bor i Åbo. Ida har i stort sett hela livet provat på att laga olika maträtter. Hon säger att bland annat hennes mormor och farmor inspirerade henne till matlagning och bakverk.
– Min familj experimenterade fritt med olika maträtter, som indiskt och thailändskt, då jag var barn och vi hade ofta vänner på besök för att äta något som vi hade lagat. Mina föräldrar hade även tillsammans med sina vänner en matklubb där de gärna lagade mat från olika länder, därifrån har jag också fått inspiration.
Hon tillägger att med den här bakgrunden har det varit naturligt för henne att fortsätta med experimenterandet inom matlagningen.

ANDRA LÄSER