Knights vidare i cupen

FBC Raseborg Knights avancerade till den fjärde omgången i den finländska cupen i innebandy. På måndagen besegrade man Helsingforslaget SBS Botnia från med 8–4 i Påminne.

Seger. Aki Korkiakoski gjorde tre av Knights åtta mål.

FBC Knights-SBS Botnia 8–4 (3–1, 2–1, 3–2)

Knights spelade nu sin andra match på kort tid. I lördags mötte man SBS Kings i säsongspremiären av division 2 och två dygn senare var laget tillbaka på planen.

Men nu handlade det om en cupmatch och för motståndet stod division 4-laget SBS Botnia.

Knights visade prov på den väntade nivåskillnaden från start och ledde med 3–0 efter spelade 8.41. Målskyttar var Roni Saarinen, Aki Korkiakoski och Jarno Laukkanen.

Kort innan paus reducerade Botnia genom Kai Kauppinen och sju minuter in i den andra perioden stod det 3–2 på tavlan. Detta efter att Lauri Tiihonen överlistat Timo Ruokolainen i hemmamålet.

– Inte gick det ändå någon nöd på oss och det var svårt att spela då vi så snabbt gick upp i 3–0. Efter det valde Botnia mer eller mindre att parkera bussen vid eget mål, säger Knights-tränaren Niklas Malm.

Ryck

Målet fungerade ändå som tändvätska för Knights och under periodens fem sista minuter, drog man i från till 5–2.

Pertti Mehtälä nätade på pass av Matias Loskin och Aki Korkiaskoski lyckades göra sitt andra mål för kvällen.

Korkiakoski fullbordade sitt hat trick en dryg minut in i den avslutande perioden. Jaakko Turunen reducerade kort efter till 6–3, men det hjälpte inte då Knights svarade med ytterligare två mål.

Målskyttar var Oskar Grönman och Rony Axberg. I slutet fastställde sedan Jani-Kai Sog slutresultatet 8–4.

– De var positivt att vi vågade hålla boll och stundvis malde vi på riktigt bra. Men nivåskillnaden gjorde ändå att det aldrig riktigt blev någon kamp, säger Malm.

Knights spelar sin följande match på fredag, då möter man Kyrkslättlaget Rangers i division 2.

– Det kom en vinst i dag, men det är ändå svårt att ta med någonting då motståndet var som det var. Vi är tvungna att höja vår nivå, men jag tror att ett bra lag som Rangers skall motivera oss att göra det, säger Niklas Malm.

FBC Knights: Aki Korkiakoski 3+0, Jarno Laukkanen 1+1, Pertti Mehtälä 1+1, André Artzén 0+2, Rony Axberg 1+0, Oskar Grönman 1+0, Roni Saarinen 1+0

ANDRA LÄSER