Ingen marknad i Mangs – utemarknad ordnas i stället på Gammelgården

Under veckoslutet ordnas en matmarknad på Gammelgården i Ingå. Marknaden ersätter den traditionella marknaden på Mangs gård.

23.09.2020 15:15 UPPDATERAD 23.09.2020 15:19
Föreningen bakom matmarknaden på Mangs går, Bo på landet, har valt Gammelgården som marknadsplats i år för att marknaden i sin helhet ska kunna ordnas utomhus. På lördag och söndag mellan klockan 10 och 16 säljs lokalproducerade matprodukter och hantverk på museiområdet i Ingå. I utbudet ingår bland annat kött, fisk, skinka, grönsaker, ägg, ost, honung, potatisgröt, äppelprodukter, inläggningar, karameller och bakverk.
Lokala restauranger och kaféer säljer matportioner, hamburgare, hotdogs, smörgåsar, potatisbakelser, kakbitar med mera, både för att avnjutas på platsen och för att ta med sig hem. Dessutom finns det alpackor och får och en minihäst med kärra som barn får åka i.
För att trygga säkerheten på marknaden har arrangörerna bara delat ut kring hälften av de nittio försäljningsplatser som finns på området. Kring varje stånd finns ett område där högst tio personer får vistas samtidigt. Desinficeringsmedel finns vid ingångarna och vid varje försäljningsstånd. Vid ingångarna säljs munskydd för den som vill använda sådana och försäljarna använder munskydd om det är möjligt. Arrangörerna påminner om att man inte ska komma på marknad om man känner sig sjuk och att besökare ska följa myndighetsrekommendationerna om säkerhetsavstånd och handhygien.
Inträdet är gratis. Arrangörerna ber besökare att undvika rusning genast på morgonen.