Benjamin Källman är redo för ligan

På lördag inleder FC Inter årets fotbollsliga med att möta VPS i Vasa. Anfallaren Benjamin Källman har siktet inställt på en bra säsong.

Intressant. I morgon kör ligasäsongen i gång för Benjamin Källmans Inter.

I tisdags besökte Ekenäsbördige Benjamin Källman sin gamla hemmaplan när EIF mötte Inter i cupen. Ligalaget FC Inter visade varför laget håller till på en högre nivå än EIF och vann med 5–0.

En bra generalrepetition inför ligasäsongen som kör i gång på lördag eftermiddag. I fjol slutade Inter på en nionde plats i ligan och säsongen innehöll dessutom ett tränarbyte. Nu har laget i lugn och ro fått förbereda sig för säsongen och Fabrizio Piccareta har tränat laget från start.

Någonting Benjamin Källman tycker är bra.

– Jämfört med i fjol har vi ändrat vår taktik och det känns bra just nu. För min egen del känns det bättre än för ett år sedan, säger Källman.

20 mål är målet

I fjol gjorde Källman nio mål och delade lagets interna skytteligaseger med rutinerade Timo Furuholm. Får man tro Piccareta kommer Källman att göra betydligt flera mål den här gången.

– Han kan landa på 20 mål. Jag säger inte det här för att pressa honom utan för att jag tror på honom.

Källman själv är nöjd över att tränaren visar ett tydligt förtroende för honom.

– Det är precis som Fabrizio säger. Jag känner ingen press på grund av att hans uttalande, det handlar om att han visar förtroende för mig.

Inters fjolår var stundvis tungt. Laget var seriens nästbästa lag i anfallsväg och gjorde 54 mål men i försvaret gick det tyngre. Inter släppte in 57 bollar.

– Jag tycker att vårt försvarsspel är bättre den här gången. Vi gjorde mål i många av fjolårets matcher men släppte också ofta in onödiga mål.

Det hoppas laget slippa göra i år. Den första chansen att spela bra kommer på lördag i Vasa, där VPS står för motståndet. Laget har mycket att bevisa med tanke på hur dåligt man spelade under den förra säsongens avslutande halva.

– Jag räknar med att VPS spelar som vanligt och att de håller mycket boll, säger Benjamin Källman.

Tipsligan

Den inhemska fotbollsligan börjar i helgen. PÅ lördag spelas två matcher, VPS-FC Inter och SJK-PS Kemi. På söndag spelas FC Lahti-TPS, RoPS-IFK Mariehamn, HJK-Ilves och KuPS-FC Honka.

Ligan består av tolv lag och HJK är regerande mästare. Alla lag möts tre gånger och sammanlagt spelas det 198 matcher. Ligajumbon faller till division 1 och seriens nästsämsta lag måste kvala för att hållas kvar.

ANDRA LÄSER