Klar kvalseger för Knights

FBC Raseborg Knights tog ett stort kliv mot ett förnyat kontrakt i innebandyns division 2 då man i den första kvalmatchen i hemmarinken i Påminne var flera klasser bättre än motståndarna Kauklahden Dynamo.

Knights fick jubla på fredagen.
Juhani Jäntti
31.03.2017 22:02 UPPDATERAD 31.03.2017 22:12
Fredagens match slutade 9-4, men segern borde ha varit betydligt större mot det långsamma och sävliga motståndet. Två segrar räcker till ett division 2-kontrakt
Även om segern var klar, fanns det en hel del orosmoment hos Knights. I försvaret stod man för några hårresande misstag som bl.a. direkt ledde till tre av gästernas mål. Hemmamålvakten Timo Ruokolainen var en av rinkens bästa spelare och hade en hel del att göra för att reparera uteförsvarets misstag:
– Det var en svår match för mig, för jag hade bara ett par svåra skott att klara av i de två första perioderna. Men i den tredje var vi stundtals riktigt virriga i försvaret och då kan det vara svårt att hitta rytmen som målvakt. Men visst är vi ett klart bättre lag och ska säkra kontraktet i söndagens bortamatch, konstaterar Timo Ruokolainen.

Två vassa formationer

Knights spelade största delen av matchen med två kedjeformationer och det visade sig vara ett bra drag. Den första bestod av Oskar Grönman-Aki Korkiakoski-Tobias Björklund och här var den sistnämnde på hugget genom att stå för 3+1 börspoäng.
I den andra kedjan spelade Henrik Himmelroos-André Artzén-Roni Saarinen och här var Artzén helt i en klass för sig själv och snurrade upp motståndarna gång på gång.
Bakåt var det bara Ruokolainen som kan vara nöjd med sin insats, medan ett par backar var svajiga och osäkra.

Det räcker med en match till

Knights har alltså möjlighet att säkra serieplatsen genom att vinna söndagens bortamatch i Esbo. Och visst har man svårt att se hur laget ska kunna sjabbla bort den chansen, så pass överlägset är man division 3-laget KD.
– Jag älskar att spela inför hemmapubliken, men jag vill inte göra det i en tredje och helt avgörande match om en vecka. Det ska räcka med en match till, för trots att underlaget är annorlunda och rinken mindre i Köklax än här hemma i Påminne, ska vi fixa det här på söndag. Vi ska visa att vi hör hemma i division 2 och motståndarna i division 3, säger Timo Ruokolainen.

FBC Raseborg Knights KD 9-4 (2-0, 3-2, 4-2)

FBC Raseborg Knights: Tobias Björklund 3+1, André Artzén 1+3, Henrik Himmelroos 2+0, Oskar Grönman 1+1, Aki Korkeakoski 0+2, André Ingman 1+0, Roni Saarinen 1+0, William Johnsson 0+1 och Vallteri Lång 0+1

ANDRA LÄSER