Bo Grahn satsar i Folkparken

På veckoslutet blir det Wild Vikings Fest och redan nästa lördag dansbandsmusik. Bo "Bosse" Grahn har stora planer för den gamla dansbanan i Folkparken.

Vill satsa. Bo Grahn ser gärna en uppsnyggad och utvecklad dansbana i Folkparken i Hangö.
Förberedelserna är i full gång i den vanligtvis så tysta Folkparken i Hangöby. Sedan några månader tillbaka hyr Bo Grahn den gamla dansbanan av Hangö stad. På veckoslutet ordnar han en motorcykelfest med flera rockband på scenen.
– Dagarna blev ju långa efter att jag sålde vikingamotellet, så jag kontaktade staden och hyr nu Folkparken, säger Grahn.

Motorcyklarna inleder

Den här veckan har Hangö stad renoverat toaletter och åtgärdat elektronik vid dansbanan.
– Staden har varit mycket positivt inställd, säger Grahn.
På fredag och lördag blir området träffpunkt för motorcykelentusiaster, med amerikansk grillmat, tatueringsstudio, bytespunkt för motorcykeldelar och musik.
– Alla är välkomna, man behöver inte motorcykel för att komma och lyssna, säger Grahn som hoppas att även Hangöborna hittar till Folkparken.
På fredag spelar bland annat Juniper Inc. På lördag står inhemska Night Nurse och amerikanska Skinny Molly, med två gitarrister från legendariska Lynyrd Skynyrd, för underhållningen.
– Från början var idén bara att ordna danser här, men sedan visade Free Bikers Finland intresse för det här, säger Grahn.

Fokus på dansband

Dans blir det ändå en vecka senare, då med Showdown från Dragsfjärd och Högtryck från Åland.
– Vad jag vet är det en busslast ålänningar på väg hit då, säger Grahn.
Senare i sommar blir det ännu en dansbandskväll och danskurser i Folkparken.
– Platsen är ju byggd för och perfekt för danser, med bra akustik, säger Grahn som ordnat konserter i Hangö sedan 1987.
Om sommaren går bra vill Grahn gärna hyra Folkparken även nästa år. Dansband som Lasse Stefanz är inplanerade, men Grahn hoppas då att staden satsar mera på byggnaden.
– Taket borde målas vitt och väggarna ljusbruna. Jag sätter även egna pengar på det här, men staden ska nog sköta en del.
Dansbanan i Folkparken är byggd på sent 60-tal. På 70- och 80-talet var danserna populära. De senaste åren har amatörteatern Hangon Harrastajateatteri hållit till i byggnaden.

ANDRA LÄSER