Lilla jul med ny direktör i veckans poddavsnitt

I veckans avsnitt av Västispodden laddar Thomas Sundström och Johanna Lemström upp inför lilla jul och stadsdirektörsval i Raseborg.

Thomas Sundström och Johanna Lemström lotsar er genom fredagen med siktet inställt på lilla jul och nästa vecka då vi går in i december som blir en viktig månad i Raseborg.

Den här helgen firas lilla jul och första advent och redan nästa vecka är december månad här. För Raseborg är den här månaden extra viktig i år. Den 10 december går nämligen tiden att söka jobbet som Raseborgs stadsdirektör ut.

– Vi har pratat med företagare, med handelskammaren och med representanter från både idrotts- och kultursektorn. Alla har förstås sina olika intressen, men det som betonas mycket är samarbetsförmågan, säger Thomas Sundström.

Vem som än efterträder Ragnar Lundqvist blir hen den andra stadsdirektören i det nya stadshuset, Ekåsens gamla huvudbyggnad som ju invigdes som stadshus 2019.

– På tal om gamla byggnader så ramlade jag förra helgen över nyheten att affärshuset Formis i Ekenäs är till salu via nätauktion på Huutokaupat.com. Andelsbanken Raseborg som äger fastigheten och vill sälja den eftersom det inte är kärnverksamhet att äga fastigheter, säger Johanna Lemström.

I veckans podd avhandlas dessutom litet rally och rallycross, litet handboll och som grädde på moset; konsultsnömos som ingen vill ha eller betala för – allra minst Hangö stad.

Här kan du lyssna på veckans avsnitt av Västispodden

ANDRA LÄSER