Billnäs ryttare satte punkt för året

I början av december tävlade Billäns ryttare i en intern jultävling. Samtidigt premierade föreningen sina medlemmar och kan se tillbaka på en bra säsong.

Medaljörer. Aura Juola, Ines Latvala och Lucia Stenger utgjorde medaljtrion i en intern tävling.

Den egentliga tävlingen avgjordes på hinderhöjden 80–90 centimeter, men det ordnades också en miniklass. Där var hinderhöjden 60 centimeter.

Miniklassens medaljörer var Jenni Björkholm med hästen Arokari, Astrid Hanell med Nightboy och ekipaget Wilma Lindvik och Tetris.

Den högre tävlingen vanns av Ines Latvala och Hjrödis fra Kveikja. Silvermedaljen kneps av Aura Juola och Billnäs Oliver, medan bronset gick till Lucia Stenger och Baltazar II.

Lyckat år

Billnäs Ryttare har haft ett aktivt tävlingsår då föreningen själv har arrangerat åtta tävlingar i hopp och i dressyr.

– Man kan väl säga att året har varit hyfsat. Vår sekreterare sade att vi den här säsongen har haft rekordmånga tävlingslicenser från nivå 2 och uppåt, säger Jessica Aminoff som tävlar men också fungerar som tränare.

Under året har föreningens ryttare stått för 531 tävlingsstarter på allt från nivå 1 till internationell nivå. Det har resulterat i 244 prisplaceringar och vinster.

Där kan man bland annat lyfta fram Johanna Lindblad och Kain Aapelis två medaljer i de nordiska mästerskapen i paradressyr. Dessutom tog ekipaget ett FM-brons.

– Vi är så klart stolta över Johanna, säger Aminoff.

Också hon tävlade internationellt under säsongen och tog bland annat en seger i Seahorse week i Hangö. Där var Aminoff och Eon bäst i 125 centimetersklassen.

Många fina resultat

Från att ha för några år sedan ha haft två tävlingsryttare, har BR nu sju. Men också överlag växer intresset för föreningen

– Det är så klart roligt, när vi i år deltog i Helsinki horseshow hade vi aldrig haft så många på plats. Men som helhet minskar tävlingsintresset i Finland, säger Aminoff.

I samband med jultävlingen premierade föreningen medlemmar. Årets tävlingsframgång stod Hanna-Mari Selcuk för, medan Johanna Lindblad blev årets medaljör.

– Hanna-Mari tävlar i dressyr och gjorde en bra första säsong på nationell nivå. Men också andra var duktiga, Patricia Westman tävlade som junior för sista gången och hade både segrar och höga placeringar, säger Aminoff.

Men också Annika Huuskonen, Denise och Fanny Rannankari, Nathalie Lindbald, Isabelle Stenberg och Henrika Grönholm har tävlat.

– Dessutom har vi Catherine Ström, som bor och tävlar i Schweiz, men representerar oss, säger Jessica Aminoff.

Premieringar

Årets miniskötare: Minea Silén, Astrid Hanell och Ida Holmberg.

Årets tävlingsframgång: Hanna-Mari Selcuk.

Årets medaljör i FM och NM: Johanna Lindblad.

Årets aktiva föreningsmedlem: Kati Räisänen.

Årets käpphästtränare: Lucia Stenger.

Billnäs Ryttare ordnar sin traditionella julritt med julhälsning på julafton inne i Karis centrum från cirka klockan 9.30.

ANDRA LÄSER