Premiär för finlandssvensk talkshow – se vem som är de första gästerna i Thomas Lundins soffa

Musikern Thomas Enroth och programledaren Thomas Lundin står tillsammans bakom den finlandssvenska talkshowen som kan ses i videon nedan. Showen som har fyra avsnitt och sänds på söndagar är ett fondfinansierat kulturprojekt. Bakom projektet står också Svenska pensionärsförbundet.

28.02.2021 17:50
Gästerna i talkshowen är en överraskning också för programvärden Thomas Lundin, därav showens namn "Nämen hej! Är det du ?!" – ett uttryck som Lundin tar till fler gånger när han inser vem det är han ska prata med.
Det är musikern Thomas Enroth som har valt ut gästerna till programmet och hålligt namnen superhemliga för Lundin.
– Jag är väldigt nyfiken på vad som händer när man inte haft en chans att förbereda sig, säger Lundin. Blir det en intervju, ett samtal eller ett möte, rätt och slätt?
I det första avsnittet av programmet uppträder också musikerna Charlotta Kerbs, Jennifer Karlsson och Håkan Streng.

Program i coronatider

Talkshowen "Nämen hej! Är det du?!" har kunnat förverkligas tack vare de stipendiemedel som tilldelats Svenska pensionärsförbundet för att skapa virtuella kulturprogram för sina medlemmar. Bidraget är den tredje omgången av Svenska kulturfondens och Konstsamfundets gemensamma Kultur under tiden-satsning under coronakrisen. Också den här gången stärker bidraget frilansande konstnärers och kulturarbetares sysselsättning samtidigt som det gynnar många äldre personer.
Alla delar av det digitala musik- och diskussionsprogrammet publiceras på www.spfpension.fi. Showen kan förutom här på HBL.fi och nyhetsappen HBL Nyheter också ses på de andra finlandssvenska tidningarnas webbsajter. Den kan också ses via finlandssvenska närtevekanaler.

ANDRA LÄSER