Hangö Teaterträff får ny verksamhetsledare – Inkeri Rönnberg var tidigare festivalens informatör

Hangö Teaterträff får en ny verksamhetsledare vid årets början.

Inkeri Rönnberg tar vid som verksamhetsledare för Hangö Teaterträff.

När Inkeri Rönnberg blir verksamhetsledare för Hangö Teaterträff ersätter hon den tidigare posten som festivalproduent. Rönnberg ska ansvara för att förverkliga teaterträffen tillsammans med festivalens konstnärliga ledning, produktionsteamet och frivilliga medarbetare.

– Det känns spännande och inspirerande att få jobba med Hangö Teaterträff igen och nu i en ny roll! Vi har inte kunnat mötas live i Hangö på två år, och det har gjort det ännu tydligare hur viktig mötesplats Hangö Teaterträff är. Planen för kommande festivalen är i full fart och det skall bli spännande att få dela dem med publiken under vårens gång, säger Rönnberg.

Rönnberg har tidigare jobbat som informatör för Hangö Teaterträff och som tf. verksamhetsledare på Teaterhuset Universum. Hon är politices magister och har studerat sociologi och genusvetenskap vid Helsingfors universitet.

Teaterträffen har varit utan verksamhetsledare sedan Jonathan Fogelholm tog över som aministrativ ledare för teater Viirus i november 2019. I januari 2020 valdes Heidi Backström till festivalproducent. År 2020 blev festivalen en komprimerad digital festival, och i år ställdes den in helt och hållet. Nästa år siktar teaterträffen på att fira trettioårsjubileum.

Hangö Teaterträffs konstnärliga ledning för 2022 består av Tom Rejström och Jonas Welander. Festivalens styrelse består av Annika Tudeer (ordförande), Ville Sandqvist, Juha-Heikki Tihinen, Kira-Emmi Pohtokari, Annina Blom, Mikaela Venberg och Aune Kallinen.

ANDRA LÄSER