Planera dina polisärenden rätt — efter midsommar stängs en kundtjänsten på de här orterna

På midsommaraftonen är all kundservice på västra Nylands polisinrättning stängd. Kundservicen i Kyrkslätt är sedan stängd hela juli. Polisen rekommenderar tidsbeställning för ärenden.

Mira Strandbergmira.strandberg@vastranyland.fi
23.06.2022 17:59
Kundserviceställena på de stationer som hör till polisinrättningen i Västra Nyland är stängda på midsommaraftonen den 24 juni 2022. Tillståndstjänsterna, mottagning av hittegods och polisanmälningar är alltså inte tillgängliga på fredag.
Tillståndstjänsterna i Kyrkslätt har stängt mellan den 1 och den 31 juli 2022 och i Nummela hela sommaren. Tillståndstjänsterna i Kyrkslätt och Nummela stängs tillfälligt för att resurserna centraliseras under semesterperioden. På detta sätt vill polisen säkerställa kundserviceberedskapen på de livligaste polisstationerna Esbo och Lojo.
Tillståndstjänsterna i Nummela har stängt hela sommaren från den 1 juni till den 31 augusti 2022. Tillståndstjänsterna i Kyrkslätt har stängt hela juli, men polisen tar ändå emot polisanmälningar och sköter ärenden som gäller hittegods. Polisanmälningar och hittegodsärenden kan skötas i Kyrkslätt vardagar klockan 9–12 och 13–16.
Från och med den 1 augusti 2022 betjänar tillståndstjänsternas kundservice i Kyrkslätt kunderna igen normalt från måndag till fredag klockan 9–12 och 13–16. Polisen rekommenderar att kunderna beställer tid till tillståndstjänsterna på förhand för att inte behöva köa. Det går att sköta ärenden även utan att ha bokat tid, men då är det skäl att vara beredd på att köa. I Kyrkslätt används könummer fram till klockan 15.
Polisinrättningen i Västra Nyland tillhandahåller tillstånds- och polistjänster under vardagar även i juli på huvudpolisstationen i Esbo samt på polisstationerna i Lojo och Raseborg. Polisinrättningens utbud av elektroniska tjänster är omfattande särskilt i fråga om tillståndstjänster.

ANDRA LÄSER