Benjamin Helander från Karis återvänder till Alingsås HK – efter två säsonger i tysk storklubb: ”Glad att jag tog chansen”

Benjamin Helander lämnar tyska storklubben Rhein-Neckar Löwen. På sin webbsida meddelar Alingsås HK att Helander återvänder till Sverige inför nästa säsong.

Benjamin Helander, här med Finlands landslag, flyttar till Sverige.
Jesper Sundströmjesper.sundstrom@vastranyland.fi
19.12.2022 09:38 UPPDATERAD 19.12.2022 09:42
Karisbördige Benjamin Helander är inne på sin andra säsong med tyska Rhein-Neckar Löwen, men nu står det klart att han lämnar en av världens bästa handbollsligor efter den här säsongen. I söndags meddelade nämligen svenska Alingsås HK att Helander återvänder till klubben. 
24-åringen har tidigare spelat tre säsonger i Sveriges liga för Alingsås som han anlände till som 15-åring för att studera vid ett handbollsgymnasium. 
– Tiden i Tyskland har varit väldigt lärorik och jag är glad att jag tog chansen. Det ställs stora krav och finns stora förväntningar i en toppklubb i Bundesliga. Jag tycker att jag har utvecklat min defensiv och i övrigt hoppas jag att jag är två år klokare, säger Helander enligt Alingsås webbsida.

ANDRA LÄSER