Sjundeå IF laddar upp för jubileum

Det laddas upp på allvar i Sjundeå. Den 27 oktober firar Sjundeå IF sina 100 år med en jubileumsfest.

Ett sekel. Sjundeå IF uppmärksammar sina 100 år.
Thomas Sundström
07.10.2018 18:00
Sjundeå IF tillhör de klassiska idrottsföreningarna i regionen och når nu milstolpen 100 år. Det egentliga jubileumsfirandet sker den 27 oktober i Folksam arena.
– Men redan tidigare under året har vi uppmärksammat våra 100 år. Bland annat spelar alla våra handbollslag i en speciell jubileumsskjorta. Vi har också en jubileumslogo för klubbemblemet, säger Susanne Ekström som är föreningens ordförande.
Den 27 oktober firas jubileet stort. Dagen börjar med en mottagning, med där tillhörande kaffe, i Folksam arena.
– Dit välkomnar vi föreningar, förbund, kommunen, samarbetspartner, sponsorer och andra som vill vara med och fira med oss.

Stor fest

Huvudfesten hålls sedan på kvällen på handbollsplanen i Folksam arena med start kl 18. Dit hoppas man på en stor uppslutning.
– Alla som känner att de vill vara med och fira våra 100 år är välkomna och här är principen att alla betalar för sig. Hur många som kommer får vi se, men jag hoppas på minst 400 personer, säger Susanne Ekström,
– Månne vi inte ska gå över 500, säger styrelsemedlemmen Tom Paasikivi.
Under kvällen bjuds det på välkomstord, en tillbakablick och andra anföranden. Kvällens konferenciärer är Pelle Broman och Johan Andberg. Dans blir det också innan festen avslutas klockan 2.
– Vi kommer också att ha en bar öppen, säger Ekström.

Historik på gång

Förutom festen är också arbetet med att framställa en egen 100-årshistorik för föreningen i full gång. Fortfarande tar man också emot material till den.
– Närmast är det kanske bilder, inte minst äldre från friidrotten, som vi söker. Ursprungligen hade vi hoppats att historiken skulle vara klar till festen, men det var kanske litet för optimistiskt, säger Ekström.
I övrigt börjar dock det mesta vara klart för 100-årsfesten.
– Jag tycker att det är viktigt att vi uppmärksammar vårt jubileum, speciellt med tanke på att det är en tid sedan vi var i farten senast. Både 75 år och 80 firades stort, men sedan dess har det varit lugnt, säger Susanne Ekström.

ANDRA LÄSER