Hjärtsjuk kvinna i Raseborg fick ny infarkt – rädd för undermålig eftervård

I december berättade vi om en hjärtsjuk kvinna i Raseborg som kände sig otrygg med eftervården efter en hjärtinfarkt i augusti. Nu har hon fått en ny infarkt och hon är rädd för att bollandet mellan instanser ska upprepas.

Den drygt 75-åriga kvinnan fick sin andra hjärtinfarkt i början av mars. Den första infarkten drabbades hon av i augusti i fjol. Lika oklar som situationen var efter infarkten i höstas upplever hon den nu efter sin andra infarkt.
Johanna Lemströmjohanna.lemstrom@vastranyland.fi
21.03.2023 06:01 UPPDATERAD 23.03.2023 08:49
VN berättade i början av december om en hjärtsjuk kvinna i 75-års åldern som upplevde att hon blev bollad mellan instanser och fick oklara besked om hur hennes fall skulle följas upp. 
Då vi träffades i december var kvinnan mycket kritisk till vården efter en hjärtinfarkt i augusti. Efterkontrollen skulle nämligen ske vid hennes vårdcentral, trots att hon önskade att den skulle göras av en kardiolog. Allmänläkaren som kvinnan besökte på vårdcentralen var av samma åsikt och skrev de facto en remiss till en kardiolog på Raseborgs sjukhus. 
Remissen återsändes emellertid till den remitterande läkaren på vårdcentralen. Den drygt 75-åriga kvinnan anser att hon utsattes för åldersrasism, rentav en form av eutanasi. 

ANDRA LÄSER