Västispodden firar Västra Nylands födelsedag

Västra Nyland har nått den aktningsvärda åldern 140 år. I veckans avsnitt av Västispodden blickar chefredaktör Marina Holmberg och Johanna Lemström både bakåt i tiden och mot framtiden.

Johanna Lemström och Marina Holmberg skålar för Västra Nyland som fyllde 140 år i går.

Veckans avsnitt av Västispodden är det 56:e i ordningen och tar avstamp i firandet av tidningen Västra Nyland som fyllde 140 år i går. Firandet fortsätter i dag. Bland annat har Västis, inklusive en diger jubileumsbilaga, delats ut som storspridning.

– Dessutom bjuder vi på tårta på elva olika lunchrestauranger i dag, uppskattningsvis 1 300 tårtbitar delas ut, säger Marina Holmberg.

I podden talar vi om artiklar både i jubileumstidningen och i modertidningen. Bland annat berättar vi om föreningen Ekenäs Pensionärers dilemma:

– Föreningen har blivit utkörd från Ungdomsgården i Ekenäs i samband med att Kulturinstitutet flyttat in i byggnaden. Nu är föreningen hänvisad till Snåresalen för sina månadsmöten och det är ett arrangemang de inte är helt nöjda med. Helt utkastade är de ändå inte, de fick behålla tiderna i gymnastiksalen för sina olika motionstimmar, säger Johanna Lemström.

Här kan du lyssna på veckans avsnitt av Västispodden

ANDRA LÄSER