Så ser det ut i nya Kyrkfjärdens skola — taklagsfesten firades i dag

Ingås genom tiderna största investering, nya Kyrkfjärdens skola, firade taklagsfest i onsdags. — Vi bygger väggarna men barnen och personalen fyller byggnaden med liv, sade tekniska nämndens ordförande Kaj Karlstedt vid festligheterna.

Under skoltaket på nya Kyrkfjärdens skola kan de lägre klasserna ha uteundervisning i framtiden.
Mira Strandbergmira.strandberg@vastranyland.fi
22.06.2022 15:03 UPPDATERAD 22.06.2022 16:29
— Fast jag har en lång erfarenhet i byggbranschen känns det alltid speciellt att bygga en skola eller ett daghem. Bygget speglar det finska samhällets värden, och vi bygger för framtiden och våra barn. Om personalen i skolan kan göra det de ska för barnen har också vi byggare lyckats., sade byggarnas representant Markus Stedt när han tog emot kommunens tack för projektet så här långt.
Taklagsfesten firades i nya skolans matsal, en ljus sal med högt i tak och stora fönster. Andra våningen löper som balkonger längs två av matsalsväggarna, vilket förstärker känslan av rymd.
— Syftet har varit att göra matsalen så mångsidig som möjligt. Till exempel scenen i hörnet gör det möjligt att ordna evenemang i matsalen också då gymnastiksalen är upptagen, sade arkitekt Juha Salmenperä.

ANDRA LÄSER