FSSM i löpskytte avgörs i Ingå under veckoslutet

På lördag och på söndag avgörs FSS-mästerskapen i löpskytte i Ingå. Tyvärr är inte deltagarantalet det största.

Ny tävling. För ett par år sedan avgjordes FSSM i löpskytte i Västerby i Ekenäs. Nu ordnas tävlingen i Ingå.
Dan Öhman hör till arrangörerna och säger att ungefär 30 deltagare har anmält sig till mästerskapet. Siffran skulle gärna ha fått vara högre. Han säger att tävlingen bland annat krockar med ett träningsläger i Vuokatti.
IIF:s skidskyttesektion arrangerar mästerskapet som börjar på lördag klockan 16, inskjutningen sker en timme tidigare. Under den första tävlingsdagen tävlar man i sprint.
På söndag är det normaldistans som gäller. Då inleds tävlingen klockan 11, inskjutningen äger rum en timme tidigare.
– Den officiella invigningen sker på lördag eftermiddag och då klipper skytten Krister Holmberg av bandet vid skytteplatsen. Det sker cirka klockan 16, säger Öhman.
Han säger att det är möjligt att deltagarantalet är större på söndag än på lördag.
– Det finns ett par namn som har meddelat att de kan tänka sig att tävla på söndag. Men det beror på hur de känner sig efter en annan tävling som avgörs på lördag.

Bra träning

Majoriteten av deltagarna kommer från arrangörsföreningen, men också Österby SK är representerat. Öhman säger att han hoppas på bra resultat under veckoslutet.
– Dessutom är det bra träning med tanke på FM som avgörs senare under sommaren.
Arrangörerna hoppas på en bra uppslutning bland funktionärerna.
– Det skulle vara skönt om vi fick ihop den nödvändiga mängden. Ibland är det nämligen sådana som faller bort i sista stund, säger Dan Öhman.
ANDRA LÄSER