Nu är det klart vem som spelar Phileas Fogg - se rollbesättningen för Raseborgs sommarteater

Huvudrollen som den engelska gentlemannen Phileas Fogg i Raseborgs sommarteaters pjäs Jorden runt på 80 dagar görs av Markus Haakana, som tidigare varit med i The Sound of Music 2016. Hans betjänt spelas av Ingåbon Emma Nordblad.

Herre och betjänt. Markus Haakana gör rollen som Phileas Fogg och Emma Nordblad rollen som hans tjänare Passepartout i Raseborgs sommarteaters uppsättning av Jorden runt på 80 dagar.
– Jag är förväntansfull inför sommaren. Det blir igen ett massivt upplägg, konstaterar Markus Haakana.
Förra sommaren spelade han huvudrollen i Den stora stygga vargen på Finns sommarteater.
Emma Nordblad från Ingå axlar rollen som Foggs franska betjänt Jean Passepartout. Emma studerar på VNF:s teaterlinje och debuterar på Raseborgs Sommarteater.
En annan debutant på Raseborgsscenen är Jim Slotte, som spelar Fix, en brittisk detektiv vid Scotland Yard. Jim är uppvuxen i Vasa och studerar till kock vid Axxell i Karis.
I rollen som prinsessan Aouda får vi se Antonia Atarah, som är bekant från Footloose sommaren 2017, då hon gjorde en stark rollprestation som Ariel i den kvinnliga huvudrollen. Antonia studerar första året på teaterhögskolan i Helsingfors och ser fram emot en ny sommar på Raseborgsscenen.
Jules Vernes klassiska verk sätts upp för första gången på Raseborgs Sommarteater. Manuset är bearbetat för Raseborgs utescen och är anpassat för ensemblens medlemmar och dess styrkor. Som regissör för produktionen fungerar Tom Rejström, som är glad över att det finns både gamla kända Raseborgsprofiler och nya talanger i produktionen.
– Det här är en pjäs som har ett högt tempo från början till slut och bjuder på humor, spänning och romantik. Trots att det här inte är en musikal, har den musik vi väljer för pjäsen en stor roll och tillsammans med koreografin bär den fram berättelsen, säger Rejström.
Premiär blir det den 27 juni och ensemblen ger 20 föreställningar fram till den 4 augusti.

ANDRA LÄSER