Undervattensfotografier inleder Hangö fotofestival

Hangö fotofestival ordnas för nionde gången den 17 september. Årets tema är ”Från djupen till stjärnorna”. Festivalen har genom åren lockat erkända toppfotografer från Finland, Norden och nu senast från Polen, samt publik från hela landet.

Pekka Tuuri har vunnit flera fotopris. Nu ställer han ut på Hangö fotofestival.
14.09.2022 10:39
Pekka Tuuri som inleder festivalen har specialiserat sig på undervattensfotografering och två gånger vunnit tävlingen Årets naturbild (Vuoden luontokuva, 2010, 2021) och är mångfaldig vinnare i finska och nordiska mästerskap i undervattensfoto. År 2013 gav han ut fotoboken Vedenalainen Suomi. Hangö är Pekkas favoritfotoplats. Det klaraste vattnet i Fastlandsfinland, den mångsidiga naturen och fina vrak drar honom till sig. Pekkas kommande bildvisning har det träffande namnet Hulluna Hankoon V2.0 (Galen i Hangö V2.0).
Heikki Willamo som bor i Karislojo är en av Finlands mest välkända och framgångsrika naturfotografer. Han har hållit otaliga utställningar i Finland och utomlands och han har givit ut ett tjugotal böcker. Han har fotograferat i skogen i 40 år och kallar gammelskogen sitt andra hem. Heikki kommer att berätta om sitt och sin hustrus, Kikka Niittynens, senaste bokprojekt Valon ja varjon talo som handlar om deras hem, en gammal folkskola och samspelet mellan den och närmiljön
Lars Sundström och Patrick Bagge fotograferar naturen på hemorten Raseborg i Västnyland.
Aarni Vuori är född i Hangö och sysslar på amatörbasis med rymdfotografering. Redan som ung blev han intresserad av rymden, världsalltet, av fysik och estetik. Förutom i Finland fotograferar han nuförtiden huvudsakligen i Fregenal de la Sierra i Spanien och i Rio Hurtago Valley i Chile.
Naturen i all sin mångfald är det huvudsakliga fotomotivet för årets föreläsare. En annan sak som sammanbinder dem är att de antingen bor i västra Nyland eller har stark anknytning till regionen. Festivalen bjuder också på utställningar av Hangö Fotoklubb och Lohjan kameraseura.