I Billnäs nya chokladfabrik säljs både fruktpaté och guldchoklad

Första gången Gerald Coniel cyklade genom Billnäs associerade han instinktivt platsen med en liten fransk by och kände sig som hemma i den kreativa atmosfären. I dag har han byggt upp en chokladfabrik tillsammans med sin fru i en av Billnäs nyrenoverade byggnader.

Gerald Coniel visar hur chokladkonfekt blir till. Fönstret bakom honom gör så att kunderna kan ta del av tillverkningsprocessen.
Där det under en lång period har varit ett byggprojekt i Billnäs centrum, står i dag ett blått, stort och vackert hus. På fasaden till den vänstra delen av lokalen finns det en liten skylt där det står Billnäs Chocolate Factory. Lokalen är liten och mysig och överallt finns det sötsaker som är lika mycket godis för ögonen som för smaklökarna. Till vänster kan man se rätt in i köket tack vare fönster som den enda avskiljaren mellan kunden och chokladtillverkningen.
ANDRA LÄSER