Etnokult startar coronainsamling för Kiilan koulu i Sierra Leone

Etnokult, föreningen bakom festivalen Faces, har startat en insamling för coronautrustning till skoleleverna i Kiilan koulu school i Sierra Leone. Skolan har startats med medel som samlats in i Västnyland.

VN
25.05.2020 16:00 UPPDATERAD 26.05.2020 13:32
82 barn går i Kiilan koulu school i byn Mabrow i Sierra Leone. Skolan har nästan total brist på tvål, desinficeringsmedel, vattenbehållare och annan utrustning som skulle vara nödvändig för att skydda eleverna och lärarna mot coronaepidemin. Kulturföreningen Etnokult har i snabb ordning startat en insamling i samarbete med föreningen Ripsta Culture. Insamlingen pågår till den 24 augusti och är också synlig under Faces som ordnas i Karis den 31 juli till den 2 augusti.
Kiilan koulu school startades år 2015 för att hjälpa barn som mist sina föräldrar i den dödliga Ebolaepidemin som härjat i landet. Skolan initierades av bland andra Sorje Kamara, musiker från Sierra Leone som flyttat till Finland. Skolan har byggts upp med medel som till stor del samlats in i Västnyland. Nu pågår bygget av helt nya byggnader för skolan, där eleverna får nya klassrum, sovutrymmen, bättre toaletter och tvättrum med mera.