Nu är det klart: Sjundeå vill hyra in sig i badet, kostar en kvarts miljon

Det är företaget Lepolampi som slutit ett föravtal med Miina Sillanpää-stiftelsen om att köpa den stora hotellfastigheten i Sjundeå. Företaget har erfarenhet av hotellverksamhet i Esbo.

Det gamla hotellkomplexet i Sjundeå har en potentiell köpare.
Mira Strandbergmira.strandberg@vastranyland.fi
08.11.2022 13:44 UPPDATERAD 08.11.2022 14:57
Lepolampi är ett hotell i Noux i norra Esbo som utöver vanliga hotellvistelser också erbjuder månadsinkvartering. Företaget har nu slutit föravtal om att köpa det stora hotellkomplexet i Sjundeå, inklusive Lepopirtti, där Miina Sillanpää startade sitt vilohem för pigor. 
–  Tanken är att Lepolampi ska fortsätta hotell- och restaurangverksamheten i fastigheten. Mer än så kan jag inte kommentera än, säger Lepolampis vd Markku Nikola.
För att företagets planer för Sjundeåhotellet ska bli verklighet måste vissa villkor uppfyllas. För det första ska Sjundeå kommun ingå ett minst tioårigt avtal om att ta över ansvaret för simhallen, gymnastiksalen och konditionssalen i hotellfastigheten. Underhållet av de lokaler som ska hyras kostar cirka 245 000 euro per år. Det visar en undersökning som kommunen har beställt. Den dyraste enskilda kostnaden är värme, som beräknas kosta kring 70 000 euro per år.

ANDRA LÄSER