Showensemble från Åbo besöker Ekenäs

This is me

är en fartfylld show med kring 40 sångare och solister och ett band, alla under ledning av Pia Kulla. Det är en häftig koreograferad show bestående av rytmisk mikrofonförstärkt sång. Nu åker ÅK Ensemble på turné – nästa anhalt är Ekenäs

ÅK Ensembles show This is me gavs i Logomo i oktober. Nu kommer ensemblen till Ekenäs.
09.03.2023 12:34 UPPDATERAD 09.03.2023 13:56
I showen This is me samarbetar ÅK Ensemble med 52nd Street Band under ledning av Tomas ”Skitta” Lindroos och ljudteknikern Kim Engblom. Tillsammans framför de massiva arrangemang av rytmmusik där varje sångare har en personlig mikrofon. Under showen framförs både gamla godingar och även aningen nyare musik av allt från Ultra Bra till Elton John och Queen. Showens titellåt This is me är ur musikalen The Greatest Showman. Andra låtar är exempelvis Simon & Garfunkels Sound of Silence i arrangemang av Pentatonix, Seals Kiss from a rose samt Michel Jacksons They don´t care about us. Många av arrangemangen är beställda enkom för ensemblen av bland andra Ida Olsonen och Hanna Kronqvist. 
I showen sätts även vikt vid det visuella uttrycket, med koreografi och ljussättning för att erbjuda en scenisk helhet. För koreografier och dansinstudering står Karin Eklund, KDC Dance Studio i Åbo. Hon har även planerat ljussättningen.
ÅK Ensemble strävar efter ett nytänk gällande vokalensembler och fokuserar på att framföra shower framom konserter. Den föregående produktionen Can´t stop the feeling (2018–2019) var en publikframgång och showen uppfördes för fullsatta salonger i Åbo, Pargas, Vasa och Ekenäs.
– Det är en show fylld av musikalisk eufori, spännande kontraster och starka budskap. Ingen kommer att gå hem oberörd, säger dirigent Pia Kulla.

Kulturhuset Karelia, Ekenäs, lördag 25.3 kl. 19.

ANDRA LÄSER