Flott eller bara flottigt – VN:s pizzapatrull tuggade sig genom Västnyland: ”Exceptionell kundbetjäning”

Är du sugen på en pizza efter all julmat och nyårsmiddagen? Läs först den här texten. VN:s pizzapatrull har tuggat sig igenom fyra kommuner för att kora Västnylands bästa pizzeria.

Nu hugger vi i! De forna kustjägarna Jesper Sundström och Benjamin Lundin testar om Pizzeria Jalapeno i Dragsvik har vad som krävs för att stärka Finlands försvar.
Benjamin Lundinbenjamin.lundin@vastranyland.fi
01.01.2023 13:49
Det finns pizzerior och så finns det pizzerior. Visst, det är lätt att slå numret till det lokala haket, men varför inte vidga sina horisonter? Det kan ju faktiskt hända att den perfekta pizzan väntar på andra sidan kommungränsen.
VN:s pizzapatrull har testat fem pizzerior i Västnyland. Patrullen – som består av reportrarna Jesper Sundström och Benjamin Lundin samt fotograf Lina Enlund – valde ut den pizzeria som har flest stjärnor på Google i varje kommun. På grund av sin storlek fick Raseborg delta med två kandidater, en från Karis och en från Ekenäs.
Kraven för att få vara med var att restaurangen ska vara öppen i lunchtid och vara en pizzeria i ordets rätta bemärkelsen, inte ett lunchställe som också serverar pizza. På varje ställe beställde patrullen in ställets egen specialare och en klassisk francescana (skinka och champinjoner).

ANDRA LÄSER