Bedragare i Lojo och rejäl fortkörning i Kyrkslätt – polisen om starten på året

Polisens start på året involverar bland annat en bedragarduo i Lojo som utger sig för att granska brandvarnare och en rejäl fortkörning i Kyrkslätt.

Jesper Sundströmjesper.sundstrom@vastranyland.fi
11.01.2023 11:55 UPPDATERAD 11.01.2023 12:26
Polisinrättningen i Västra Nyland rapporterar om ett antal uppdrag på sitt område i början av året. I ett pressmeddelande skriver polisen bland annat om uppdrag i Lojo och i Kyrkslätt. Den 7 januari stoppade polisen ett fordon i Lojo och chauffören misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten och förande av fortskaffningsmedel utan behörighet.
I samband med en genomsökning av fordonet hittade polisen också 300 gram av ett ämne som misstänks vara amfetamin. Det har lett till att polisen misstänker två personer för grovt narkotikabrott. Polisen fortsätter att utreda fallet.
I Lojo har polisen också fått kännedom om två finsktalande personer som den 4 och 5 januari utgav sig för att granska brandvarnare. Den ena personen hade arbetskläder i gul varselfärg och den andra hade orangefärgade kläder. Polisen uppger att målsägarna i två olika fall har släppt in duon i bostaden.

ANDRA LÄSER