Nabaz Baki var färdig med Big Brother – därför lämnade den tidigare Ekenäsbon huset

Nabaz Baki lämnade tv-produktionen Big Brother efter att ha varit inlåst i ett hus med tiotals främlingar i åtta veckor. Han berättar nu varför – bland annat var det väldigt tungt att inte få tala svenska.

Nabaz Baki är kurd född i Irak, uppvuxen i Ekenäs och sedan fem år bosatt i Helsingfors. De senaste åtta veckorna har han varit inlåst i ett hus med främlingar. I tisdags lämnade han Big Brother-huset och i fredags kom han hem till Ekenäs.
Johanna Lemströmjohanna.lemstrom@vastranyland.fi
07.11.2022 06:30 UPPDATERAD 10.11.2022 08:56
Föreställ dig att du är instängd i ett hus tillsammans med människor du inte känner sedan tidigare. Dygnet runt har du kameror i alla möjliga och omöjliga vinklar som vakar över dig och de andra som bor i huset. Dag som natt. 
Det har den tidigare Ekenäsbon Nabaz Baki precis varit med om i Nelonens program Big Brother. I åtta veckor har tv-tittarna fått följa honom och de andra deltagarna. Höra hur storebror, Big Brother, säger till när de ska gå och lägga sig, när de ska stiga upp, när det finns varmt vatten i duschen, vad de ska äta och göra. Tar man en tupplur mitt på dagen blir det bestraffning. 
– Jag blev bestraffad en gång, säger Nabaz.

ANDRA LÄSER