Västispodden firar lillajul med extra allt – inklusive skarpa åsikter om fotbolls-VM och blöjor

Västispoddens 98:e avsnitt är här med Benjamin Lundin och Johanna Lemström vid mikrofonen. Vi bjuder på ett lillajulsdoftande poddavsnitt med allt från firmajulfester till egna lillajulstraditioner.

Benjamin Lundin gör Johanna Lemström sällskap i Västispodden den här veckan.
VN
25.11.2022 12:01
Västispoddens 98:e avsnitt rivstartar med firmajulfester och avrundas med våra egna lillajulstraditioner – men däremellan ryms också en dos samhällskritik, eller i varje fall en dos kritik mot fotbolls-VM.
– Att det är fotbolls-VM i Qatar har man inte kunnat missa. Vår sportredaktör Thomas Sundström har snackat med en annan Thomas, Raseborgs egen minister Thomas Blomqvist. De pratade om det problematiska med att VM ordnas i ett land med korruption och kraftiga brister i jämställdhetsfrågor, säger Benjamin Lundin.
Benjamin Lundin har starka åsikter om huruvida det är försvarbart att titta på VM i fotboll eller inte:
– Skulle du gå och se världens bästa film om du visste att det hade dött massvis människor för att skapa den? Det är ju nog konstigt att fotbollen, fast den är kritiserad, ändå kommer undan med det.
Johanna Lemström håller med och för efter en stund in samtalet på välfärdsområdets budget och spelet i kulisserna.
– Vi ska komma ihåg att vi har ett riksdagsval på kommande så det har varit en del stora och yviga gester under förhandlingarnas gång. Bland annat SDP och De gröna lämnade förhandlingarna. Kvar fanns till slut fyra partier, nämligen Samlingspartiet, Centern, Rörelse Nu och SFP, säger hon.
Vi pratar också om blöjor och avrundar sedan med lillajulstraditioner.
Här kan du lyssna på veckans avsnitt av Västispodden:

ANDRA LÄSER