BK-46 krossade SIF i första matchen – Nico Rönnberg tillbaka efter skadan: ”Nu visade vi vår nivå”

Det var absolut ingen fråga om saken i onsdagens första kvartsfinal i herrhandboll mellan BK-46 och Sjundeå IF. Efter 22 minuter ledde BK hemma i Karis med 13–4 och vann till slut med 38–18. ”Nu visade vi vår nivå, härifrån är det bara att fortsätta”, sade Nico Rönnberg som återvände efter sin skada.

Nico Rönnberg återvände med stil. Det blev en klar seger i den första kvartsfinalen.
Thomas Sundströmthomas.sundstrom@vastranyland.fi
22.03.2023 21:35 UPPDATERAD 22.03.2023 22:34
Läget inför kvartsfinalserien mellan BK och SIF var trots allt något ovisst. BK var klar förhandsfavorit, men skador på Nico Rönnberg och Jac Karlsson var ett orosmoment. Nu kunde dock båda spela och bidrog verksamt till matchens tidiga avgörande – Karlsson styrde upp försvaret, medan Nico Rönnberg stod för sex av BK:s elva inledande mål.
— Det är vår och slutspel, då är det är roligt att spela handboll. Vi har haft det tungt, men nu gjorde vi det bra, sade Nico Rönnberg.
Däremot fick BK klara sig utan linjespelaren Ihor Skyba. Han var avstängd efter ett sent påkommet regelbrott i lördagens hemmamatch mot Grankulla IFK. Då klarade han sig helt utan bestraffning, men fick senare i stället en avstängning på en match som nu avtjänades.

ANDRA LÄSER