SFI-mästerskapen är igång – IF Raseborg öppnade medaljkontot

Många västnyländska idrottare var i elden då SFI-mästerskapens första tävlingsdag ägde rum på fredagen. IF Raseborg kammade hem över tio medaljer medan Sjundeå IF ännu väntar på sin första.

IF Raseborgs Daniel Grönvik vann storartat på 300 meter. Sjundeå IF:s Eerik Laru i grön skjorta slutade femte på tiden 39,89. Tiderna var personliga rekord för både Grönvik och Laru. 
Nicolina Nynäsnicolina.nynas@ksfmedia.fi
19.08.2022 22:55 UPPDATERAD 21.08.2022 15:08
Den splitternya friidrottsarenan Baltic i Mariehamn är nu invigd i form av årets upplaga av SFI-mästerskapen i friidrott. Den första tävlingsdagen bestod av många fina västnyländska prestationer. Både Sjundeå IF och IF Raseborg hade deltagare med i några av de över 30 grenarna som utgjorde fredagens tävling.
SFI-mästerskapen består av en 15- och 17-årsklass, samt dam- och herrklasser. Under fredagen tävlade endast juniorer och de äldre idrottarna gör entré under morgondagen.  
En av dem som presterade bra under fredagen var 15-åriga Daniel Grönvik. Han inledde tävlingen med ett förträffligt personligt rekord som numera lyder 37,90. Med det resultatet klättrar han också i den nationella statistiken och numera hittar man Grönvik på plats nummer sju.