Knights vände och vann

Tack vare två mål under matchens fem sista minuter, säkrade hemmalaget FBC Raseborg Knights två poäng i innebandyns division 2. Gästande IHS från Helsingfors fick ge sig då matchen i Påminne slutade 7-6 och Knights tog sin femte raka seger.

Teemu Ahokas gjorde två mål nät Knights vann hemma över IHS med 7–6. Gästernas målvakt var Ville Heikkinen.
17.11.2017 22:13
Segern kom inte enkelt, för IHS är ett spelskickligt lag. Trots att man bara hade 12 spelare i laguppställningen, bjöd man på bra motstånd mot ett Knights som stundvis helt onödigt gick med i IHS makligare tempo. I slutet av andra perioden såg gästerna riktigt trötta ut, men i tredje öste man ur de sista kraftdepåerna.
– Vi visste att IHS är ett tekniskt och snabbt lag som inte skulle ge sig lätt. Början av tredje perioden var riktigt tung för oss med ett baklängesmål efter 6 sekunder, men vi visade prov på bra lagmoral då vi lyckades vända matchen till vår fördel. Överhuvudtaget tycker jag om vår attityd i år, för nu spelar vi alla för föreningens logo på vår spelskjorta, konstaterar Knights löpmaskin Teemu Ahokas.

Stark andra period

Efter första perioden stod spelet 1-2, mycket tack vare att Knights enkelt tappade bollen ett flertal gånger. Bollen studsade lite oturligt, men det handlade också om viss nonchalans i passningsspelet. Periodens enda hemmamål stod Teemu Ahokas för.
I andra perioden såg Knights ut som ett vinnarlag då man kvitterade 1-3 till 3-3 och då man i slutet svängde 3-4 till 5-4. Hemmalagets målskyttar var i tur och ordning Ahokas, Valtteri Lång, Janne Holopainen och Wilhelm Wainio.

Wainio och Loskin avgör

Gästerna såg trötta ut i slutet av andra perioden och hade inför tredje perioden sin chans att snabbt kvittera och ta ledningen så länge orken höll. Det var hemmalaget inte alls med på, för redan efter 6 sekunder kvitterade Niko Nurmela till 5-5. Några minuter senare blev det ännu värre då duktige Mika Virtanen stänkte in 5-6.
I fortsättningen lyfte Knights upp forecheckingen och det gav önskad utdelning. Fem minuter före slutet satte Wilhelm Wainio in viktiga 5-5 och strax efteråt kom avgörandet. IHS Yuki Tsuji högg hemmamålvakten Simon Wirén fult på fingrarna och fick en 5-minuters utvisning.
Under powerplayspelet därpå gav André Artzén tre underbara passningar åt Mathias Loskin och på den tredje lyckades han sätta in avgörande 7-6 bakom en storspelande Ville Heikkilä i gästernas mål. Trots numerärt underläge hade IHS faktiskt ett par bra kvitteringschanser, men till sist stannade poängen i Raseborg.
– Det var en fartfylld och trevlig match med massor av kontringar och målchanser. Men än en gång blev det onödigt spännande då vi var ineffektiva i anfallet. Vi söker fortfarande efter vår riktiga spelschablon, men spelet blir bättre hela tiden. Själv är jag lycklig över att få spela inför en dylik hemmapublik och den ger extra energi match efter match, avslutar Teemu Ahokas.