Deras förslag vann – medborgarpengar ska göra Pumpviken i Karis roligare för barnfamiljer

Solstolarna och belysningen var bara början. Nästa år kommer det att hända saker vid Pumpviken i Karis. Målet är att det som i dag är en vacker motionsslinga ska utvecklas till ett ställe där man vill stanna en längre stund.

– Pumpviken är en plats som många passerar på promenaden eller joggningsrundan, men här finns få incitament att dröja kvar någon längre stund, säger Sandra Ahtola (till vänster). Hon och Elena Horttana glädjer sig åt att området nu ska uppgraderas för 50 000 euro.
Benjamin Lundinbenjamin.lundin@vastranyland.fi
23.12.2022 06:25
Det duggregnar, himlen är grå och de enda färgklickarna är hundbajs som flyter ut i blötsnön. Den här disiga decemberdagen visar Pumpviken sig inte direkt från sin bästa sida, men det gör inget. För Karisborna Sandra Ahtola, Elena Horttana, Linda Martelius och Hanna Al-Gburi finns det ändå skäl att fira.
Projektet Medborgarbudget i Raseborg har avslutats och deras förslag om att uppgradera Pumpvikens parkfunktioner segrade. Av de 581 raseborgare som röstade ville 181 satsa på Karisoasen.
– Många äldre Karisbor pratar ännu om countrykavalkaden och liknande. Här har hänt grejer, men nu för tiden är platsen mest något man passerar med hunden. Det är dags att damma av ”Pumppis”, säger Elena Horttana.

ANDRA LÄSER