Selenius klar för BK

Ytterbacken Nico Selenius spelar division 2-fotboll för Karislaget BK-46 den kommande säsongen. Det blev klart på måndagskvällen.

Ny klubb. I fjol spelade Nico Selenius för ESC, nu är det BK-46 som gäller.
26.04.2016 09:47 UPPDATERAD 26.04.2016 09:48
Nico Selenius som i fjol spelade för Ekenäs SC, stod utan klubb efter att de hade dragit sig ur serien. Nu är han klar för BK-46 och spelade en halvlek i träningsmatchen mot Viikingit på måndagen.
– Det fanns några andra alternativ, men de löste sig inte, BK tog kontakt med mig och nu är jag här. Konditionen är ännu inte den bästa, men det finns fortfarande tid att jobba på den, säger han själv.
BK inleder serien om en vecka med en hemmamatch mot serienykomlingen FC Espoo. Selenius som redan i fjol spelade i division 2-fotboll, vet förstås vad han kan vänta sig av nivån.
– Det är några nya lag med i serien, som EsPa, FC Espoo och FC Åland. I toppen kommer Honka och Klubi 04 vara tuffa.

Bra chanser

Om BK hålls friska, tror Selenius att en placering bland de fem bästa är fullt möjlig.
– Jämfört med när jag spelade mot BK i fjol, är det här ett annat lag. Då var inte lagspelet det bästa, men nu har vi en bra anda och alla kämpar. På en bra dag kan vi slå vem som helst.
Personligen hoppas han på att utvecklas som spelare.
– I fjol handlade det om att få en inblick i division 2 och förstås vad som krävs. I år vill jag gå ännu mera framåt.
Selenius är på det sättet unik, att han spelat division 2-fotboll både som utespelare och som målvakt. Det var först för några år sedan, i och med Ekenäs SC:s fotbollssatsning som han lämnade målet till förmån för ytterbackspositionen.
– I EIF spelade jag en del matcher, men det börjar redan vara en tid sedan dess. I början kunde jag kanske tänka lite mera ur en målvakts synvinkel, men inte längre, säger Nico Selenius.