Finlands herrlandslag redo för veckoslutets matcher i Lettland – tränaren Ola Lindgren: ”Bra och hårda matcher”

Finlands herrlandslag i handboll spelar en träningsturnering i Lettland det här veckoslutet. Finland kommer till spel med en ung trupp och flera västnyländska spelare.

Ola Lindgren har tagit ut flera spelare med västnyländsk koppling i landslagstruppen som spelar i Lettland den här helgen.
Jesper Sundströmjesper.sundstrom@vastranyland.fi
05.01.2023 16:02 UPPDATERAD 09.01.2023 09:45
Klockan 17 på lördag ställs Finland mot Litauen i Baltic cup som avgörs i Riga under veckoslutet. Även Lettland och Estland deltar i handbollsturneringen för herrar. Vinnarna i de två matcherna möts i söndagens final medan förlorarna ställs mot varandra i en bronsmatch samma dag.
Finland kommer till spel med en aningen annorlunda och yngre trupp än vanligt. Spelare som Max Granlund, Benjamin Helander och Patrik Roslander saknas medan exempelvis Thorstein Gauti Hjalmarsson är med för första gången.
– Den här gången ger vi lite vila till våra mera erfarna spelare och på samma gång får vi se några nya och oerfarna spelare. Till exempel är Hjalmarsson med som det ska bli intressant att se i laget. Vi har unga spelare och det här komma att vara bra och hårda matcher för dem. Turneringen är en fortsättning på vårt påbörjade utvecklingsarbete, säger landslagstränaren Ola Lindgren i ett pressmeddelande från Finlands handbollsförbund.
– Förhoppningsvis klarar vi igen av att ta utvecklingssteg framåt och fortsätta den process vi har börjat, säger han också.
Flera västnyländska spelare är med i truppen. Karislaget BK-46 representeras av Sebastian Säkkinen, Miska Henriksson och Jonathan Ekman. Med är också Linus Lindberg och Fredrik Karlsson, bekanta från BK-46, respektive SIF. Numera spelar båda i Sverige.

Finlands trupp

Målvakter: Mikael Mäkelä, Redbergslid (SVE) och Joonas Klama, TuS N-Lübbecke (TYS).
Utespelare: Linus Lindberg, HK Varberg (SVE), Thorstein Gauti Hjalmarsson, Fram (ISL), Felix Karlsson, LIF Lindesberg (SVE), Fredrik von Troil, GrIFK, Sebastian Säkkinen, BK-46, Robin Granlund, GUIF (SVE), Edward Hammarberg, Ofterheim-Schwetzingen (TYS), Fredrik Karlsson, LIF Lindesberg (SVE), Miska Henriksson, BK-46, Gusten Montonen, Amo HK (SVE), Jonathan Ekman, BK-46 och Viktor Grönmark, HIFK.

ANDRA LÄSER