ANNONS

Sinnesro och enkel förvaltning av placeringsförmögenhet – efter en paus intresserar åter ränteplaceringar

Ränteplaceringar är en av många olika placeringsformer och erbjuder möjligheter för många olika slags placerare. Om ränteplaceringar känns svåra eller tråkiga, bör du vända dig till en expert. Efter en lång paus intresserar det fler och fler placerare.

Annons
– När man har samlat en egen förmögenhet eller företaget har kunnat samla kapital lönar det sig att överväga att be en expert om hjälp med kapitalförvaltningen. Även i denna marknadssituation finns det flera bra placeringsobjekt: till exempel ränteplaceringar har åter lyfts fram efter en lång paus, säger privatbankiren Anna Laukka från Sparbanken, som arbetar i huvudstadsregionen.
Räntorna har den senaste tiden stigit i snabb takt. För den som har bostadslån innebär detta mer utmanande tider, men med tanke på kapitalförvaltning innebär detta möjligheter. Var och en bör nu granska sin egen placeringsportfölj. Diversifiering är alltid förnuftigt, men det finns kanske för närvarande fler lönsamma diversifieringsobjekt än på länge.

Placeringsstrategi är en individuell plan

Stigande räntor skapar för närvarande många olika slags möjligheter. Nu är en bra tid att titta på din egen placeringsstrategi och säkerställa tillräcklig diversifiering. Ränteplaceringar är åter ett intressant placeringsobjekt. När en placeringsplan ser ut som du vill ha den, klarar den både upp- och nedgångar. Det är viktigt att ta hänsyn till ekonomin som helhet i den övergripande kapitalförvaltning.
– Det är viktigt att förstå kundens risktolerans. Oavsett om placeringsmarknaden är utmanande eller inte, bör du tillsammans med kapitalförvaltaren fundera över en placeringsstrategi som passar just dig. På så sätt påverkar inte fluktuationerna i marknadsläget långsiktiga investeringar, utan planen ger trygghet i olika situationer, säger Laukka.
När man inleder professionell kapitalförvaltning är målet att öka nettovärdet enligt planen. I företag påverkar utgör kassahantering och affärsverksamhetens mål bakgrundsfaktorer. När du inte längre har tillräckligt med tid att hantera dina placeringar bör du vända dig till experter. Om kapitalförvaltningen redan ligger i andras händer bör du överväga konkurrensutsättning. Särskilt när du inte är nöjd med samarbetet med den nuvarande privatbanken eller tjänsten inte uppfyller dina förväntningar, men även nyfikenhet kan skapa nya möjligheter.
– Vårt arbete är att ge information om marknader och placeringsobjekt. Kapitalförvaltningen ska vara enkel och i enlighet med våra egna värderingar, påminner Laukka.

Ansvarsfullt för lokalinvånarnas bästa i Sparbanken Privatbank

Sparbanken Privatbank har under några år fått ett fantastiskt mottagande. Tjänsten har byggts upp från grunden utifrån kundernas önskemål och tillväxten har på några år varit märkbar.
Sparbankens val som Privatbank stöds också av att intäkterna från vår verksamhet delas ut till välgörenhetsorganisationer i vår lokala verksamhetsmiljö. Vi vill vara en ansvarsfull lokal aktör. Sparbanken är inte en börsnoterad bank och detta upplevs som viktigt.
– Vi vill göra tjänsten enkel och göra människors och företags vardag smidigare. Vi förstår att den egna ekonomin är viktig när man har tagit stöd av en privatbankir. Därför når du din personliga privatbankir på ett direktnummer, säger Laukka.

Även företagets förmögenhet i goda händer

Sparbanken Privatbank är också den perfekta lösningen i den hektiska vardagen för dig som företagare: tack vare ett nära samarbete med Sparbankens kundansvariga för företag kan du sköta både dina egna och företagets ärenden genom din privatbankir.
– Privatbankirer som specialiserat sig på företag är de mest erfarna placerarna. När vi har hittat en lagom risknivå för kunden kommer vi tillsammans fram till lösningar så att kunden slipper tänka på saken på månadsbasis eller ens på årsbasis, säger Laukka. Vi riktar oss särskilt till företagare som har stor nytta av vår tjänst. Den bästa responsen är nöjda kunder som värdesätter personlig och sakkunnig service exakt när det passar dem, fortsätter Laukka.
Som kund hos Sparbanken Privatbank får du personlig private banking-kapitalförvaltning för att ta hand om din förmögenhet på bästa möjliga sätt. Du får en egen privatbankir som förvaltar din förmögenhet i enlighet med en individuell plan. Sparbanken Privatbank – personlig och förtroendefull förvaltning av din förmögenhet. Sparbankens Kapitalförvaltning har rönt framgångar i prisutdelningen av Morningstar och Lipper Fund Awards, och enligt EPSI Rating ligger Sparbankens kundnöjdhet i alla kategorier klart över branschgenomsnittet.

saastopankki.fi

Sparbanken Privatbank

Sparbanken Privatbank öppnade i januari 2020 och tillhandahåller personlig service och en individuell plan för placeringar och kapitalförvaltning. En personlig privatbank ser till att placeringar och tillgångar hanteras precis som kunden önskar. Tjänsten är lämplig för både privatpersoner och företag vars investerade tillgångar har ett värde på minst 200 000 euro.
I Sparbanken Privatbank ingår en personlig privatbankir som agerar rådgivare i alla placeringsfrågor och även när det gäller de övriga banktjänsterna. Du kan enkelt följa utvecklingen av dina placeringar med hjälp av rapporter och analyser som du får av din privatbankir. Som privatbankskund får du tillgång till Sparbankens bästa förmåner, till exempel olika evenemang och utbildningar. Samarbetet med analysbolaget Inderes bidrar också till en djupare förståelse om placering direkt i finländska aktier.

För ekonomiskt välbefinnande

Sparbanksgruppen har främjat individens och samhällets ekonomiska välstånd i redan 200 år. Vi vill att man känner oss för vårt mod, vår expertis och passion att göra ett utmärkt kundarbete. Sparbanksgruppen består av lokala Sparbanker runtom i Finland samt Sparbankscentralen. Utöver omfattande banktjänster erbjuder vi våra kunder tjänster för placering, bostadsbyte och försäkring.

Kontaktkanaler

I Sparbanken betjänas du alltid av en människa. Kom på besök, ring, skicka ett meddelande eller boka ett webbmöte. Tack vare våra utvidgade tjänstetider når du oss ännu enklare än tidigare.
Sparbankens kundservice
0100 5656
mån–fre 8–18 (Ina/msa)
Spärrtjänsten för kort och bankkoder
+358 20 333
24/7
Eurocard-kortens spärrtjänst
+358 800 155 777
24/7