Frist för ishallen i Karis – ”Nu har vi litet tid på oss”

Kampen för överlevnaden för ishallen i Karis går vidare. Nu borde verksamheten till slutet av februari var tryggad. ”Det här handlar om en första hjälp, den egentliga krisen finns nog kvar. Men nu har vi litet tid på oss”, säger Jan Lindholm som är ordförande för hallbolaget.  

Jan Lindholm, ordförande för hallbolaget bakom ishallen i Karis.
Thomas Sundströmthomas.sundstrom@vastranyland.fi
05.01.2023 12:40 UPPDATERAD 07.01.2023 09:13
Ishallen i Karis är hotad, inte minst på grund av de höga energipriserna. I fjol höstas gick man ut med ett nödrop, bland annat genom lokala föreningen Ice Team Raseborg.
– Nog finns det de som ställt upp för detta och på det sättet fick vi in 15 000 euro som gjorde att vi kunde betala räkningarna för december. Nu får vi våra normala stöd och litet sponsorintäkter och det gör att januari och förmodligen också februari är tryggade. Men det kräver förstås att inte energikostnaderna börjar stiga igen, säger Jan Lindholm som är ordförande för hallbolaget.
– Vi visste från första början att december och februari är de mest kritiska månaderna. December klarade vi och det finns hopp om februari. Efter det får vi sedan se, men nu finns det litet tid för oss att hitta lösningar, säger Lindholm.

ANDRA LÄSER