Ingå IF:s Dan Öhman tog två FM-brons i löpskytte

Förra helgen avgjordes FM i löpskytte i Kauhajoki. Ingå IF:s Dan Öhman tog två brons och för ÖSK:s del resulterade tävlingen bland annat i två fjärdeplatser.

På plats. Ingå IF:s Pekka Kangasharju, Dan Öhman och Stig Österholm deltog i FM.

Ingå IF deltog i FM i Kauhajoki förra helgen och bland annat hade föreningens herrar ett stafettlag. Pekka Kangasharju, Stig Österholm och Dan Öhman deltog i klassen där lagets sammanlagda ålder fick vara 150 år. Trion blev fjärde. Deras tid var 46,01.7 och banan var nio kilometer lång. Skillnaden till segrande Halikon Hakoniskat var 2 minuter och 40 sekunder.

I sprinttävlingen blev det däremot ett brons för Öhman i klassen H40. Hans tid på den tre kilometer långa banan var 13.40,5 och han hade fyra bommar.

Klubbkompisarna Österholm och Kangasharju blev femte respektive åttonde i H55. När det var dags för masstart tog Öhman ett nytt brons – den här gången var tiden 20.58,8 och banan var fyra kilometer lång. Han hade nio bommar.

Österholm blev den här gången sjätte i sin klass och Kangasharju blev åttonde igen.

Två fjärde platser för ÖSK

ÖSK:s Jonas Selenius blev fjärde i sprint i H16 i Kauhajoki förra helgen. Hans tid var 13.42,3 och han hade tre bommar på den tre kilometer långa banan. Selenius var endast tre sekunder ifrån en bronsmedalj.

Klubbkompisen Josefine Augustsson blev sjätte i D22 och hennes tid var 15.57,8. Hon hade fem bommar och banlängden var densamma som i Selenius klass.

ÖSK:s Dennis Rehnström tävlade i den allmänna herrklassen och han lade beslag på tionde platsen efter sitt lopp på 16.01,2. Han hade fyra bommar och löpsträckan var fyra kilometer.

När det var dags för masstart blev Selenius sjunde och tiden på den fyra kilometer långa banan var 20.49,6. Han hade tio bommar.

Augustsson å andra sidan blev fjärde och hennes tid var 27.24,7. I hennes fall handlade det om en fem kilometer lång bana och Augustsson hade nio bommar. Rehnström blev femte efter att ha sprungit sex kilometer på 24,33.0 Han hade fyra bommar.

– Det gick bra för oss den här gången och till exempel var Jonas sprintlopp bra. Han var inte långt ifrån en medalj. Överlag var det ända två bra tävlingsdagar av oss, säger ÖSK-tränaren Terttu Augustson.

ANDRA LÄSER