SCH stoppade Knights segertåg

Det blev inte en ny seger för FBC Raseborg Knights. Lördagens bortamatch mot SCH gick till förlängning och Hyvingelaget avgjorde snabbt.

Tobias Björklund var effektiv mot SCH.
21.11.2020 19:40 UPPDATERAD 21.11.2020 19:44
FBC Raseborg Knights var på jakt efter sin femte raka seger i herrinnebandyns division 2 på lördagskvällen. Knights, som är sjätte i serien, mötte tabellfyran SCH i Hyvinge och det var hemmalaget som tog ledningen. Aleksi Tiilola nätade efter 48 sekunder och drygt två minuter senare gjorde Ville Pousi 2–0. Knights lyckades inte i målskyttet i första perioden och SCH gjorde heller inte flera mål. Däremot reducerade gästernas Magnus Vikman i början av andra perioden och i 30:e minuten kvitterade Tobias Björklund i powerplay.
– Matchen började inte bra, men vi kom tillbaka och vi lyckades också pressa SCH, säger Knights tränare Aki Korkiakoski.
Ställningen var fortfarande 2–2 när tredje perioden började, men det dröjde inte länge förrän Patrick Juntunen gjorde 3–2 för Knights. Backen överlistade hemmalagets målvakt Arttu Kieksi i powerplay. En stund senare gick dock Knights målvakt Timo Ruokolainen samma öde till mötes – Johannes Leino kvitterade med en man mera på planen och sju minuter före slutet gjorde hans lagkamrat Jonas Hakulinen 4–3.

ANDRA LÄSER