Ännu en brakförlust för IIF

Ingåföreningen IIF har det riktigt motigt i fotbollens division 4. Laget har ännu inte öppnat segerkontot och på onsdagskvällen åkte man på en ny käftsmäll när gästande NuPS var bättre med förkrossande 6-0 (3-0).

Oliver Gunnarsson och IIF åkte på risbastu mot NuPS.
09.06.2022 12:03 UPPDATERAD 09.06.2022 12:07
- NuPS är inte ett märkvärdigt bra lag. Inte alls i nivå med EIF/2. Men de hade aderton man i truppen mot våra tolv och då vi dessutom åkte på en utvisning med dryga kvarten kvar rann det iväg en aning, säger IIF-tränaren Ando Gunnarsson.
I den gula hemmatröjan sågs för övrigt två generationer Hultin från start då far Christoffer och son Emil ingick i öppningselvan.
- Hultin den äldre har trots allt 48 år på nacken så riktigt strongt att han orkade i en knapp timme, berömmer Gunnarsson lagets nestor.

Nyförvärv på ingång

En oavgjord och sju förluster är saldot för IIF så här långt och med sin ena ihopskrapade poäng parkerar laget föga överraskande i tabellbotten. IIF har sex poäng upp till FC Wild och förnyat kontrakt.
- Vi snackade efter matchen om att våra chanser att hållas kvar börjar vara rätt skrala. Men vi har några nya spelare på ingång, så förhoppningsvis kan vi komma med en lite starkare och framför allt bredare trupp till den andra halvan av säsongen, säger Gunnarsson.
Och något snack om att kasta in handduken har det aldrig varit.
- Om man drar sig ur serien måste man börja på ny kula i division 7 och det är inget alternativ. Vi kämpar på och kommer att köra ända in i kaklet, intygar Gunnarsson.
Inkommande veckas fredag har IIF en gyllene möjlighet att öppna segerkontot för i år då man gästar jumbon AC Rastaala, som står på 0 poäng, i Dalsvik i Esbo.
- Vi ska inte ta poäng av topplagen NuPS och EIF/2, men mot Rastaala har vi däremot alla möjligheter till full pott, säger Gunnarsson.

IIF-NuPS 0-6 (0-3)

IIF: Oliver Gunnarsson; Iiro Sivonen, Mustafa El Morabit, Martin Nordblad, Axel Grönholm; Mathias Lindqvist, Emil Hultin, Sebastian Wide, Christoffer Hultin (56. Sebastian Hallén); Dhiaa Al-Shemari, Cristoffer Welke.

ANDRA LÄSER