Ingå IF bygger garage för spårmaskin – vill arrendera mark av kommunen

Kommunstyrelsen i Ingå ska på måndag behandla en ansökan av Ingå IF om att utan kostnad få arrendera 4 000 kvadratmeter mark vid sågspånsslingan i Ingå. På området ska föreningen bygga en hall för den spårmaskin som används för att upprätthålla skidspåren på området.

Föreningen siktar på att påbörja förberedande arbeten så fort bygglovet godkänts i kommunen. Ordförande Thomas Nyholm uppskattar att trädfällning och en del av arbetet med husgrunden kan göras under hösten.

– Men bygget blir inte klart till den här vintern. Vi gör inte arbetet själv utan har bett entreprenörer om offerter. Så bygget beror också på entreprenörens tidtabell, säger han.

Tidigare har föreningen haft spårmaskinen placerad hos olika företagare som haft plats för den. Ett eget garage förenklar föreningens arbete.

– Det är ju inte heller bara spårmaskinen som ska förvaras där utan också andra tillbehör, säger Nyholm.

Föreningen har fått understöd för projektet av Sparbanksstiftelsen. Eftersom föreningen kör upp spår för kommuninvånarnas behov och också underhåller sågspånsslingan en del önskar föreningen att de kunde få arrendera tomten utan kostnad.

Förslaget i kommunstyrelsen är att föreningen kostnadsfritt ska få arrendera det område som behövs för hallen.

ANDRA LÄSER