Ellen Voutilainen och Skuru IK kan bli svenska mästare på söndag

Skuru IK vann också den andra finalen i Sveriges handbollsliga mot H65 Höör. Det betyder att Ellen Voutilainen kanske kan kalla sig svensk mästare om några dagar.

Ellen Voutilainen gjorde ett mål i torsdagskvällens handbollsfinal i Sverige. Här skjuter hon i en match tidigare under säsongen.
14.05.2021 08:21 UPPDATERAD 14.05.2021 13:21
På torsdagskvällen spelade Skuru IK den andra finalen i Sveriges handbollsliga för damer. Precis som i den förtsa finalen lyckades Skuru och den tidigare Sjundeå IF-spelaren Ellen Voutilainen besegra H65 Höör. Torsdagens match spelades på Höörs tillfälliga hemmaplan i Eslöv och i paus ledde Höör med 19–13.
Vid det tillfället talade alltså det mesta för att Höör skulle kvittera semifinalserien till 1–1, men Skuru kom tillbaka med besked under den andra halvtimmen och tio minuter före slutsignalen kvitterade gästernas Alexandra Bjärrenholt.
Det stod 26–26 på resultattavlan och när matchen tog slut hade Skuru vunnit med 31–29. Det innebär att laget leder finalserien med 2–0 och har chans att ta SM-guld i Eriksdalshallen i Stockholm på söndag. Vinner Höör fortsätter finalserien torsdag nästa vecka.
Ellen Voutilainen gjorde ett mål i torsdagens final.

ANDRA LÄSER