Nyttig tävling i bänkpress

KK Eken stod på lördagen värd för nationella bänkpresstävlingar i Ekenäs. Även om tävlingarna var små, med sju deltagare, var de officiella och rekorddugliga.

Inka Kuorikoski HeTarmo (fr.v.), Jari Vaskivuori LaPo, Keijo Lampinen HPV, Lenni Oinonen ViVo, Celina Öhberg KK Eken, Esa Metsälä EV och Christian Sandin HPT deltog i tävlingen i Ekenäs.
23.01.2023 10:21 UPPDATERAD 23.01.2023 10:24
Målsättningen med tävlingen var att ge deltagarna en möjlighet att kvalificera sig för årets FM-tävlingar. För några av deltagarna var det också den första officiella tävlingen.
KK Ekens Celina Öhberg kunde nu för första gången delta i en dylik tävling och nådde i klassen under 76 kilo resultatet 50 kilogram.  Den 15-åriga Öhberg har tränat styrkelyft i ett halvt åt.
Också för Christian Sandin från Hangöföreningen HPT var det den första tävlingen och målsättningen i klassen under 105 kilo var att klara FM-gränsen 157,5 kg. Inledande 150 kilogram vållade inga problem, men två underkända försök på 157,5 kilo satte stopp för FM-deltagandet. FM avgörs i februari i Ekenäs.

ANDRA LÄSER